BĂTAIA NU-I "RUPTĂ DIN RAI"

Viața parohiei Iulie 22, 2014

Duminică, 13 iulie 2014 parohia „Înălţarea Domnului” Leţcani II a început seria unor evenimente culturale, prin faptul că a fost gazda desfăşurării unui proiect social finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi cu temă de informare în ceea ce priveşte violenţa în familie, dar nu numai.

Proiectul  s-a desfăşurat în colaborare cu Asociaţia Persoanelor Active din Iaşi (A.P.A. I.), care a avut un reprezentant la aceaastă întâlnire, iar ca invitat special, care a şi făcut prezentarea proiectului a fost P.C. Pr. Gheorghiţă Mihăilă, preot sujitor la Parohia „Sf. Mahramă şi Sf. Martiri Brâncoveni” din cartierul ieşean Cantemir, dar şi referent în cadrul Centrului Cultural Misionar Doxologia.

După Sf. Liturghie din ziua respectivă, preotul paroh Bortaş Iliuţă-Gabriel a invitat enoriaşii ca la orele 17,00 să participe la acest proiect, unde cei douăzeci de participanţi au descoperit ce atitudine trebuie să aibă un creştin vis-a-vis de violenţa din societatea de astăzi, dar şi faţă de violenţa domestică. Au descoperit împreună cauzele acestui flagel, care pleacă de la lipsurile materiale, dar şi de la excesul consumului de alcool şi a altor droguri mai uşoare (etnobotanice, tutun, etc). În aceste condiţii, credincioşii au ajuns la concluzia că rugăciunea şi apropierea de Dumnezeu ar putea fi lucrurile care să stopeze evoluţia şi răspândirea acestui fenomen dăunător pentru viaţa de familie, în primul rând.

La sfârşitul reprezentaţiei toţi participanţii au făcut o fotografie de grup mulţumind lui Dumnezeu pentru darurile care le revarsă asupra robilor săi.