”Timpul vieții noastre – Dar al lui Dumnezeu şi Început al Veşniciei”

Viața parohiei Octombrie 21, 2014

În orașul Piatra Neamț, timp de trei zile, peste 400 de tineri din ATOR (Asociația Tinerilor Ortodocși din România) au participat la evenimentul cultural – educativ ”Timpul vieții noastre – Dar al lui Dumnezeu şi Început al Veşniciei”.

Ultima zi a taberei a fost un prilej de bucurie atât pentru participanții la eveniment cât și pentru credincioșii parohiei Mărăței 2.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvărșit Sfânta Liturghia în Biserica Mărăței 2 din Piatra Neamț.  Au participat preoţi din protopopiatul Piatra Neamț, printre care și părintele protopop Valeriu Tofan, dar și preoți coordonatori din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși din România.

Predica IPS Teofan la Duminica a 20 - a după Rusalii

Galerie Foto

Voluntarii Centrului de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești au luat și ei parte la acest eveniment, oferindu-le celor prezenți produse de patiserie, realizate în Atelierul de prescuri ”Sf. Minodora, Mitrodora și Nimfodora” , dar și obiecte ornamentale, confecționate de către aceștia în atelierul de creație al centrului.

”Slujba din această duminică de la biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Mărăței 2 a fost un prilej de bucurie împletită cu emoții pentru creștini și în special pentru tinerii aflați în număr mare la Sf. Liturghie oficiată de IPS Teofan. Eu, alături de alți voluntari, am venit în întâmpinarea tinerilor din zona noastră, de a pleca acasă cu un suvenir”, a spus Carmen Vântu, voluntar din cadrul FSS – filiala Săvinești.

De bunătățile oferite de către voluntarii centrului s-au bucurat copii și adulții deopotrivă, savurând câte o delicatesă culinară.

”Suntem aici pentru a face cunoscute activitățile fundației, produsele ei și pentru a întări colaborarea cu alte organzații de acest fel”, a spus Cristina Petrariu, voluntar al FSS – filiala Săvinești.

”A fost o dublă bucurie pentru noi, am avut ocazia să îi transmitem un călduros ”La mulți ani” Înaltpreasfinției sale Părintele Mitropolit Teofan, din partea filialei fundației noastre, coordonată de pr. Petru Munteanu, iar cei prezenți la slujbă s-au bucurat de produsele noastre”, a menționat Mihaela Bulai, voluntar al FSS – filiala Săvinești.

Brîndușa Dediu