La Săvineşti a început Tabăra de creație "Aripi de înger"

Viața parohiei August 18, 2015

În localitatea Săvineşti din judeţul Neamţ a debutat luni, 17 august 2015, a X-a ediţie a Tabărei de creaţie "Aripi de înger". În cele zece zile de activităţi, copiii şi tinerii se vor bucura de un program deosebit.

"Ura! Am ajuns în tabără!", aşa s-a exprimat unul dintre copiii care au ajuns la Săvineşti în Tabăra de creaţie "Aripi de înger", ediția a X-a ediţie. Fie că sunt din Botoşani, Rădăuţi, Piatra Neamţ, București sau Iași copiii şi tinerii se bucură împreună de ultimele zile de vacanţă într-o localitate unde jocul copilăriei este îmbinat armonios cu filantropia şi slujirea lui Dumnezeu la Sfântul Altar.

Chiar dacă nu au parte de priveliştea muntelui sau a mării, organizatorii au pregătit un program deosebit, ce implică multă dăruire, osteneală şi jertfă. În jur de 250 de participanţi se vor bucura de excursii, atât la principalele obiective din judeţul Neamţ cât şi în perimetrul Muntelui Ceahlău, de atelierele de creaţie, de activităţile sportive, s.a. Nu va lipsi din program, dacă vremea va permite, înnotul la Ştrandul Municipal din Piatra Neamţ.

Este important să amintim, după ce am oferit doar câteva indicii legate de programul activităţilor, cine sunt organizatorii taberei, ce se va desfăşura la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul milostiv“ din Săvineşti şi la Centrul social-educativ „Popasul iubirii milostive“ - Săvineşti. În primul rând, trebuie să menţionăm Parohia „Sfinţii Voievozi“ - Săvineşti ce aparţine de Protopopiatul Roznov, care a organizat Tabăra ”Aripi de înger”. Dacă timp de trei ani tabăra s-a bucurat de binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, ultimele şapte ediţii au avut binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Apoi, amintim două fundaţii cu o bogată activitate pe tărâmul asistenţei sociale: Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ - filiala Săvineşti şi Fundaţia „Împreună pentru Solidaritate Socială“.

Un aport deosebit îl aduc partenerii şi sponsorii, despre care vom aminti în zilele următoare. Timp de zece zile, forfota ediţiei jubiliare a Taberei de creaţie "Aripi de înger" va antrena zeci de voluntari, angajaţi ai Parohiei "Sfinţii Voievozi" - Săvineşti şi ai celor două fundaţii amintite. Steagul taberei va arbora în mai multe părţi ale judeţului Neamţ, dată fiind amploarea şi întinderea activităţilor taberei. Toate acestea se vor desfăşura pentru ca inimile copiilor şi tinerilor să se transforme în aripi de înger, pentru a ne bucura cu toţii de o lume mai bună.