Tabăra "Voioşeii din Şendreni"

Viața parohiei August 16, 2015

În parohia noastră s-a desfăşurat, în perioada 16- 19 iulie,  tabăra de zi „Voioşeii din Şendreni” la care au participat 65 de copii şi tineri din localitate. Activitatea a fost organizată de parohie, cu sprijinul unor tineri voluntari membri ai Asociaţiei Tineretul Ortodox Român - filiala Iaşi, coordonaţi de domnişoara Andreea Timofte, în cadrul Proiectului „Verde la bucurie”, al cărui îndrumător este Părintele Protos. Nicodim Petre, inspector al Departamentului misiune pentru tineret din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Tabăra a început joi, 16 iulie, cu întâlnirea dintre voluntarii din ATOR şi un grup de tineri mai mari din parohie pentru iniţiere şi instruire.

 Vineri ora 7 toţi participanţii au fost prezenţi la Sfânta Liturghie, după care s-au derulat activităţile propriu-zise, şi anume: sesiuni de cunoaştere,  repartizarea  pe grupe, ateliere specifice vârstei(lucru manual, muzică, dans, teatru, scrisori, jocuri olimpice ş. a.  ).

 În fiecare zi la ora 12, 30 s-a servit masa în casa socială a parohiei, iar la ora 16 o mică gustare.  Programul s-a încheiat cu rugăciunea de seară.

Sâmbătă la ora 7 copiii s-au întâlnit în biserică pentru rugăciunea de dimineaţă, după care au urmat atelierele pe grupe. La ora 12 au participat la Taina Botezului  unui prunc din parohie, apoi au avut loc discuţii pe diferite teme, a urmat masa, după care s-a derulat o activitate interesantă şi foarte apreciată de copii, intitulată „Căutarea de comori”. Apoi, un mic spectacol de cântece şi dansuri învăţate în cadrul taberei .

După amiază, tinerii au cântat Paraclisul Maicii Domnului, urmat de Taina Sfintei Spovedanii pentru cei care au dorit să se împărtăşească Duminică la Sf. Liturghie.

Spre seară a urmat focul de tabără pe câmpul din proximitatea satului. A fost un moment foarte aşteptat, de aceea a şi fost pregătit foarte atent de către enoriaşi implicaţi şi săritori. Toţi cei prezenţi, mici şi mari, s-au bucurat de aceste clipe minunate ospătându-se şi din bucatele oferite cu acest prilej de credincioşii inimoşi.   

Duminică, copiii însoţiţi de părinţi, au participat activ la Sf. Liturghie, după care, în casa socială, au vizionat împreună un filmuleţ cu aspecte din timpul taberei, moment care a stârnit multe zâmbete pe chipurile privitorilor.  S-au oferit diplome şi au fost trase concluziile asupra tuturor celor desfăşurate în aceste zile.

Scopul acestor activităţi, pe lângă aspectele recreative, l-a constituit conştientizarea locului şi rolului pe care tinerii trebuie să le aibă în Biserică, precum şi înţelegerea bucuriei sfinte ce caracterizează Ortodoxia. 

    Preot paroh Petru Ceobanu